ag-landsholdet.dk
hjemmesiden hvor du kan følge det danske agilitylandsholds bedrifter

SIDST OPDATERET: 2009-08-17

Nyhedsarkiv

28-12-2009
Så er kriterierne for udtagelse til DKK landshold 2010 offentliggjort.
 
15-12-2009
S
øndagens NM i Stockholm blev en stor triumf for det danske landshold. To guldmedaljer (Stor/hold og Lille/individuelt), to sølv (Stor/individuelt og Mellem/hold) samt to bronze (Stor/individuelt og Lille/individuelt) udgjorde den samlede medaljehøst. Hertil kom to individuelle fjerdepladser (Stor og Mellem), som med en lille smule mere held var blevet vekslet til ædelt metal.
Stort tillykke til alle medaljetagerne, og bedre held næste gang til de få, som ikke lige ramte dagen :-)

De sammenlagte resultater (hold og individuelt) kan ses via nedenstående links:

Slutresultat/Lille/Individuelt
Slutresultat/Mellem/Individuelt
Slutresultat/Stor/Individuelt
Slutresultat/Hold/Alle

Det var som sædvanlig en fornøjelse af være sammen med landsholdet til et internationalt mesterskab. Tak til landsholdsdeltagere og -ledelse og ikke mindst tak til de trofaste supportere, som tog turen med til Stockholm.

I løbet af en uges tid vil vi forsøge at lægge nogle stemningsbilleder fra årets NM ud her på hjemmesiden.
 

09-12-2009
Så står årets NM for døren. I den kommende weekend (søndag) afgøres dette års NM i agility i Stockholm. Vi vil igen være på plads på lægterne og rapportere "live" fra hallen.

De løbende opdateringer vil - ligesom under VM09 i Dornbirn - blive bragt på bloggen, som du finder via linket på forsiden mærket "NM09 - sidste nyt".

Vi glæder os til endnu et spændende internationalt agilitymesterskab, og håber selvfølgelig, at det danske landshold vil besejre de nordiske konkurrenter både i holdkonkurrencen og den individuelle konkurrence, således at vi kan bringe noget ædelmetal med hjem til Danmark.

Allerede fredag aften eller lørdag vil vi forsøge at give Jer en stemningsrapport fra landsholdslejren via bloggen, så tun ind på bloggen, hvis du vil følge med fra start til slut.

25-10-2009
Så er der nye informationer om NM 2009. Find dem under "Mesterskaber/NM 2009".
 
18-10-2009
Ved weekendens landsholdssamling i Vallensbæk blev landsholdet, som skal repræsentere Danmark til NM i Stockholm den 13. december 2009 udtaget. Du kan se, hvem der er udtaget under "Mesterskaber/NM 2009".

Her fra ag-landsholdet.dk skal der lyde et stort tillykke til de udtagne :-) Vi glæder os til at følge Jer under NM.
 
28-09-2009
I dag for præcis en uge siden var vi hjemme igen. Endnu en hyggelig tur til VM i agility sammen med det danske landshold var slut. Allerede søndag umiddelbart efter afslutningsceremonien tog vi afsked med de første landsholdsdeltagere, og mandag morgen blev brugt til at tage afsked med den tilbageværende del af landsholdet, inden den lange hjemtur i bil gennem Tyskland begyndte. Selve turen hjem er der ikke meget at skrive om. Vi slap for de værste bilkøer, og inden vi kørte ombord på færgen til Sjælland blev der også lige tid til en gang shopping i Border Shoppen.

VM 2008 i Østrig vil desværre ikke blive husket for de medaljer, som vi vandt, men derimod de "lige ved og næsten" præstationer, som med lidt mere "held i sprøjten" kunne have bragt medaljer hjem til Danmark.
Her tænker jeg selvfølgelig på:

 • Lillian/Mille's individuelle 4. plads og Jesper/Emsi's individuelle 6. plads hos de små hunde.
 • Natasha/Doobi's individuelle 16. plads hos mellem hundene, der kom i hus efter en ærgerlig vægring i det afsluttende AG-løb kun 4 forhindringer fra mål.
 • Sarah/Simic's individuelle 10. plads hos de store hunde, hvor kun en lille fejl i det afsluttende AG-løb skildte dem fra en placering i omegnen af medaljeskamlen. Og så skal vi jo ikke glemme, at Sarah/Simic gjorde Susanne/Unique kunsten efter fra år 2007 og 2008, og i år kunne kåres som "uofficiel individuel holdverdensmester" hos de store hunde
 • Peter/Tempo's individuelle 21. plads, der i år kom i hus efter 2 fejlfrie løb, hvor der lige manglede det sidste for at det kunne række til en absolut topplacering.
 • Mellemholdet, der efter SP-løbet lå placeret som nr. 4, men efter en lidt for forsigtig taktik, der trak nogle småfejl med sig i AG-løbet endte som nr. 10.

Alt i alt blev der af de danske deltagere generelt vist flot agility. Ikka alle ramte dagen/dagene, men som landsholdsleder Allan udtrykte det søndag aften var han ikke i tvivl om, at det var de rigtige, som var blevet udtaget. Og uanset hvad, ville det være helt urimeligt at forvente, at alle de udtagne leverer topresultater. Det er kun noget, som vi alle sammen drømmer om, inden VM går i gang. Det er altså ikke nok at være dygtig. Man skal også have heldet i de afgørende situationer, og det havde deltagerne på det danske landshold desværre heller ikke i år.

Næste udfordring for landsholdet og de øvrige medlemmer af bruttotruppen står for døren allerede om 3 uger, hvor landsholdssamlingen, der afgør udtagelsen af det danske landshold til Nordisk Mesterskab, afholdes i weekenden 17.-18. oktober i Vallensbæk Idrætscenter. I alt 12 deltagere og 3 reserver skal udtages, da NM jo - i modsætning til VM - inkluderer 4 ekvipager pr. hold, hvoraf resultaterne fra de 3 bedste tæller med i den samlede konkurrence. Igen i år vil NM også indeholde springløb, idet holdkonkurrencen afgøres via et agilityløb og et springløb, hvorefter de sammenlagt 10 bedst placerede deltagere individuelt løber endnu et agilityløb, der endeligt afgør placeringen af den individuelle NM-titel.

Vi her på ag-landsholdet.dk vil her igen benytte lejligheden til at takke landsholdsdeltagere og landsholdsledelse for superhyggeligt samvær, og samtidig ikke mindst rette en tak til de supportere, der havde taget den lange tur til Østrig, for den fantastiske støtte som I gav til landsholdsdeltagerne under VM 2009. I gjorde det så godt, at landsholdsdeltagerne næsten følte sig på hjemmebane i den store hal, uanset om resultaterne gik til den gode eller til den dårlige side. Det er bare så fedt at have sådan et publikum i ryggen :-)

Sidst men ikke mindst vil vi gerne takke for de mange søde hilsner, som landshold, reportere m.fl. modtog under VM. Det varmer når man hjemmefra hører om den store interesse der var, for præstationerne og landsholdsdeltagernes ve og vel :-)

13-09-2009

5 dage til VM 2009
Så fik vi overstået det sidste stævne inden årets agilitybegivenhed (VM 2009) løber af stablen. Landsholdsdeltagerne havde sat hinanden stævne i denne weekend til årets sidste DKK internationale stævne i Albertslund, hvor titlerne som ÅRETS AGILITYHUND, ÅRETS ALL-ROUND HUND og ÅRETS HOLD traditionelt fordeles.

Deltagerne på VM-landsholdet var flittige gæster til weekendens præmieoverrækkelser, og det ser således ud som om, at formen har indfundet sig hos alle. I løbet af de næste par dage vil landsholdsdeltagere og -ledelse begive sig sydover imod Østrig, hvor landsholdet samles i løbet af tirsdagen. Onsdagen er afsat til, at deltagere og hunde kan akklimatisere sig, mens landsholdsledelsen deltager i det obligatoriske holdledermøde, og torsdag går det løs fra morgenstunden med dyrlægekontrol og træning.

Her på ag-landsholdet.dk forventer vi naturligvis at kunne holde alle Jer herhjemme i Danmark opdateret med de seneste nyheder fra landsholdslejren. Vi melder os "på nettet", så snart vi er på plads i Østrig, og årets VM-dækning byder på et eller flere nye tiltag fra vores side i forsøget på at gøre dækningen af VM 2009 endnu mere tilbundsgående og up-to-date. Det kan I læse mere om, når vi melder os på banen fra Dornbirn i Østrig.
 

03-09-2009

14 dage til VM 2009
Om kun 14 dage er VM 2009 i fuld gang. Det fulde program, der strækker sig fra torsdagens træning til søndagens afslutningsceremoni, kan ses på den officielle VM-hjemmeside. Her kan I også finde den komplette startrækkefølge til de første konkurrencer (hold agility og individuelt spring), mens de danske startnumre kan ses længere nede på siden.

De danske landsholdsdeltagere er lige nu i færd med de sidste forberedelser inden kursen sættes imod Østrig og Dornbirn. I sidste weekend var landsholdet samlet i Viby ved Århus til den sidste landsholdssamling inden VM. Det blev for alle
en god, hyggelig og berigende weekend, hvor ikke mindst team-building og mental forberedelse var på dagsordenen. Og så kom TV2 Østjylland sågar forbi og lavede et lille nyhedsindslag med Lone Sommer og Panik som de absolutte skærmtrolde. Indslaget kan ses på TV2 Østjyllands hjemmeside.

DKK Viby stod for alt det praktiske i forbindelse med samlingen, og de havde virkelig gjort sig umage for at give landshold og landsholdsledelse så optimale forhold at forberede sig under som muligt. Oveni i dette "sponserede" DKK Viby hele samlingen. På landsholdets og landsholdsledelsens vegne skal der her lyde en stor tak til DKK Viby for et fremragende stykke arbejde og de super forhold, som alle blev budt. Det var bare formidabelt :-)

Startrækkefølgen til VM's første konkurrencer se sådan ud for de danske deltagere:

 • Hold/agility/store hunde, nr. 16 ud af 29 hold
 • Hold/agility/mellem hunde, nr. 13 ud af 25 hold
 • Hold/agility/små hunde, nr. 15 ud af 26 hold
 • Individuelt/spring/store hunde, Sarah/Simic nr. 57, Søren/Happy nr. 79 og Peter/Tempo nr. 108
 • Individuelt/spring/mellem hunde, Natasha/Doobi nr. 20, Gitte/Zinnia nr. 46 og Dorthe/Djohs nr. 48
 • Individuelt/spring/små hunde, Lillian/Mille nr. 21, Jesper/Emsi nr. 47 og Susanne/Unique nr. 75

Torsdag er der dyrlægekontrol for det danske landshold kl. 08.54, og en time senere er der træning, hvor vi i år har fået tildelt hele 16½ minut. Det skulle således gerne betyde, at alle deltagerne kan få masser a hvile inden konkurrencerne starter fredag morgen.

Her på ag-landsholdet.dk håber vi igen i år at kunne yde Jer den service at rapportere "live" fra messecentret i Dornbirn om VM og ikke mindst de danske deltageres præstationer. Desværre ved vi ikke i skrivende stund, om der vil være mulighed for internetadgang fra hallen, men hvis de østrigske værter er bare lidt med "på noderne", har de selvfølgelig sørget for det.
Vi håber senest onsdag før VM at kunne fortælle Jer hvad I kan forvente vedr. opdateringer fra vores side.
 

03-08-2009
Så er resultatlisterne fra søndagens stævne klar, og kan ses/downloades fra forsiden.
Billeder og banetegninger følger i løbet af et par dage.
 
02-08-2009
Søndagens stævne i Hvalsø blev (som vi håbede på) en super hyggelig dag. Glade deltagere og flittige hjælpere fra bruttolandsholdstruppen skabte dagen igennem en dejlig atmosfære, og trods en lille forsinkelse på ca. 45 minutter i forhold til tidsplanen slap vi næsten uden regn. Ja, rent faktisk skinnede solen på alle det meste af dagen - for enkelte endda også resultatmæssigt. Resultatbøgerne blev i hvert fald flittigt udfyldt med kvalificerende resultater.

Fra bruttolandsholdstruppen skal der først og fremmest lyde en stor tak til:

 • Hvalsø Hundevenner for gæstfrit at stille areal, forhindringer og klubhus til rådighed vederlagsfrit.
 • Kvistgård Agility Forening for at stille tidtagningsanlæg til rådighed vederlagsfrit.
 • Hasselgård Træningscenter for at stille lydanlæg, ekstra forhindringer og ikke mindst Brian (som stævnespeaker og altmuligmand) til rådighed vederlagsfrit.
 • Karsten Bruun for at stille EDB-program til stævneafvikling til rådighed vederlagsfrit, og klargøre dette med klasser og deltagerdata.
 • Knud Schlüter, Jannie Jakobsen, Julie og Merete Gräs samt Joakim og Kristine Svejstrup, der vederlagsfrit knoklede hele dagen som hjælpere uden selv at være en del af bruttolandsholdstruppen.
 • De mange sponsorer, der leverede brugspræmier til præmiebordet.

Samtidig skal der også lyde en STOR TAK til alle Jer, der valgte at deltage i stævnet. Det var en fornøjelse at være sammen med Jer, og vi mødte mange smil og positive kommentarer - og selv om resultaterne ikke for alle flaskede sig som ønsket. Vi så meget potentiale samt positiv og engageret agility, der tegner lovende for agilitysportens fremtid i Danmark.
Resultater, baner og billeder fra søndagens stævne vil i løbet af et par dage kunne downloades her fra hjemmesiden.

Sidst men ikke mindst håber vi, at også I synes, at dagen gik godt, og at I kunne have lyst til at deltage, hvis bruttolandsholdstruppen en gang i fremtiden igen skulle finde på at holde stævne.
 

30-07-2009
Så er startlisterne for weekendens klasse 1+2 stævne i Hvalsø klar, og kan downloades via linket på forsiden.
Bruttolandsholdstruppen glæder sig til at se Jer alle i Hvalsø på søndag.
 
29-07-2009
Stævne-PM og tidsplan for weekendens klasse 1+2 stævne i Hvalsø kan downloades via link på forsiden af denne hjemmeside. Startlisterne følger i løbet af torsdagen.

Vær opmærksom på, at din hund skal måles (skulderhøjde), og resultat heraf skal indskrives i resultatbogen, såfremt det er hundens første stævne. Det er den enkelte deltagers ansvar, at hunden er målt, inden der opnås kvalificerende resultater. Skulle din hund opnå en oprykningsplacering på stævnet, og resultat af måling ikke er indskrevet i resultatbogen i forvejen, vil resultatet IKKE kunne registreres :-)
Måling af hunde vil være mulig søndag fra kl. 09.00. Kom i god tid, hvis hunden skal måles, således at vi kan få dette på plads inden konkurrencerne starter.
 
27-07-2009
Tilmeldingen til klasse 1/2 stævnet i Hvalsø er slut. I alt 91 ekvipager er tilmeldt stævnet med i alt 322 starter. Landsholdsbruttotruppen glæder sig til at se Jer alle i Hvalsø på søndag :-)
 
19-07-2009
Så er hjemmesiden blevet frisket lidt op.
Firmaet Boehringer Ingelheim har som det første firma i Danmark indgået aftale om at annoncere på ag-landsholdet.dk til fordel for det danske agilitylandshold med en bannerreklame for naturproduktet Canosan
TM, der er et kosttilskud specielt møntet på styrkelse af hundenes led
struktur. Aftalen løber indtil videre frem til udgangen af 2009.
 
08-07-2009
Så er siden "Mesterskaber/VM2009/Landshold09" opdateret med friske billeder af landsholdsekvipagerne. Kig forbi :-)

Vores stævne 2. august 2009 tegner lovende. Tilmeldingerne indløber i en jævn strøm. Landsholdsbruttotruppen ser frem til en super hyggelig dag sammen med Jer alle sammen.
 
02-07-2009
Det har været nødvendigt at ændre på VM-holdet på en enkelt plads, da Betina Hansen/Dio, der var udtaget som reserve hos mellemhundene, har valgt at trække sig af personlige årsager. Ny reserve hos mellemhundene er Lene Wöeliche og Toxy (både individuelt og for hold). ag-landsholdet.dk ønsker Lene og Toxy velkommen i truppen.
 
29-06-2009
Så er on-line tilmeldingen til landsholdstruppens klasse 1/2 stævne i Hvalsø den 2. august 2009 åben. Bemærk venligst, at sidste frist for tilmelding er 26. juli 2009.

Lidt supplerende oplysninger om selve stævnet:

 • Stævnet afholdes i Hvalsø på Hvalsø Hundevenners areal.
 • Stævnet er åbent for alle med en DKK resultatbog (rød), som løber i klasse 1 og/eller klasse 2.
 • I klasse 1 er der tillige juniorklasse(r) og i klasse 2 er der tillige seniorklasse(r).
 • Vi forventer p.t., at stævnet starter med første banegennemgang kl. 09.00 og første start kl. 09.15. Såfremt antallet af starter bliver meget stort, forbeholder vi os ret til at ændre starttidspunktet.
 • Der vil på dagen være mulighed for at købe forplejning (grillmad) og drikkevarer til rimelige priser.
 • Der vil ikke være mulighed for at købe et trykt katalog på dagen. Dette vil i stedet blive gjort tilgængeligt for download her på hjemmesiden senest 31. juli 2009.

Vi glæder os til at se dig og din(e) hund(e) til en hyggelig agilitydag i Hvalsø, hvor vi vil gøre alt for, at du og din(e) hund(e) får en god agilityoplevelse.
 

28-06-2009
Årets 3. landsholdssamling blev afviklet i weekenden 27.-28. juni 2009 i Vallensbæk Idrætscenter. Alle de deltagende ekvipager fra bruttotruppen havde ramt topformen, og der blev præsteret rigtig meget flot agility under søndagens afsluttende udtagelsesløb.
Efter det afsluttende agilityløb og oprydning i hallen kunne Allan Hansen på vegne af landsholdsledelsen offentliggøre det landshold, som er udtaget til at repræsentere Danmark ved FCI VM 2009 i Dornbirn:

Små hunde:
Susanne Prier Hansen og Unique (individuelt og hold)
Lillian Rose og Mille (individuelt og hold)
Jesper Kjær og Emsi (individuelt og hold)
Tommy Tell og Olsen (reserve både individuelt og for hold)

Mellemhunde:
Natasha Gjerulf Jensen og Doobi (individuelt og hold)
Gitte Hoffmeister og Zinnia (individuelt og hold)
Dorthe Johnsen og Djohs (individuelt og hold)
Lene Wöeliche og Toxy (reserve både individuelt og for hold)
Betina Hansen og Dio (reserve både individuelt og for hold)

Store hunde:
Sarah Lorentzen og Simic (individuelt og hold)
Søren Gräs og Happy (individuelt og hold)
Peter Crone og Tempo (individuelt)
Lone Sommer og Panik (hold)
Birthe Juhl Jensen og Sammie (individuel reserve)
Poul Lerche og Djinii (hold reserve)

Her fra ag-landsholdet.dk skal der lyde et stort tillykke til de udtagne. Samtidig skal der også lyde et "kom igen" til de ekvipager, som ikke havde heldet og/eller dygtigheden med sig denne gang. Som Allan udtrykte det i forbindelse med offentliggørelsen af landsholdet, har alle i bruttotruppen gennemgået en enorm udvikling siden 1. landsholdssamling, og landsholdsledelsen havde haft en kæmpe udfordring, da det endelige VM-landshold skulle sammensættes.

Selv om sommerferien står for døren, går landsholdet ikke på sommerferie. Mange ekvipager skal deltage i stævner i både ind- og udland i løbet af juli måned, og den 2. august 2009 står landsholdet så klar til at give en masse klasse 1 og 2 ekvipager en forhåbentligt super god stævnedag, når vi mødes i Hvalsø til klasse 1+2 stævnet.
 

19-06-2009
I et forsøg på tilvejebringe økonomiske ressourcer, der bl.a. kan være med til at reducere egenbetalingen for de ekvipager, der udtages til hhv. VM-og NM-landsholdet, har bruttolandsholdstruppen besluttet at arrangere et klasse 1/2 agilitystævne søndag den 2. august 2009.
Stævnet afholdes i Hvalsø, hvor Hvalsø Hundevenner har stillet areal og agilityforhindringer til rådighed for bruttotruppen uden beregning. Samtidig har Hasselgaard Træningscenter tilbudt at stille lydanlæg og supplerende agilityforhindringer til rådighed uden beregning, og Kvistgård Agility Forening stille dens to tidtagningsanlæg til rådighed vederlagsfrit. Dermed er rammerne skabt for et super hyggelig dag, hvor bruttolandsholdstruppen for en dag vil lade hundene hvile, og i stedet bruge deres ressourcer på at give Jer alle sammen en rigtig god agilityoplevelse.
På forsiden af vores hjemmeside finder du linket til on-line tilmeldingen til stævnet. Bemærk venligst, at det kun er muligt at tilmelde sig stævnet on-line, så skulle du ikke selv have adgang til internettet, håber vi du vil finde en agilitykollega, som kan hjælpe dig med at melde dig til :-)

Ved DKK's internationale agilitystævne i Vejen i weekenden 12.-13. juni 2009, arrangerede Lis Møller på vegne af bruttolandsholdstruppen en lille "karamelgættekonkurrence", hvor stævnedeltagerne for 10 kr. kunne afgive et gæt på antallet af karameller i et stort glas. Vinderpræmien var halvdelen af det beløb, som blev samlet sammen. Knap 100 gæt blev afgivet og vinder med et gæt på 227 karameller (der var 228 karameller i glasset) blev Kim von Woveren fra Vallensbæk Agility Sport. Da Kim fik overrakt sin præmie besluttede han uden tøven at videregive 400 kr. af præmien til landsholdet. En meget flot gestus, som landsholdet forhåbentligt kvitterer for med en række flotte resultater til årets mesterskaber.

Næste initiativ fra bruttolandsholdstruppen er afholdelse af et traditionelt lotteri i f.m. Hillerød Hundevenners stævne 21. juni 2009. Der er en række flotte præmier i spil, som bruttolandsholdstruppen har indsamlet fra en masse velvillige sponsorer siden sidste landsholdssamling, og vi håber derfor, at der vil være stor interesse for lotteriet, når landsholdskandidaterne på søndag kommer rundt på stævnepladsen for at sælge lodder.

I weekenden 27.-28. juni 2009 samles bruttotruppen igen til årets 3. landsholdssamling. Denne gang afholdes samlingen indendørs på gulvtæppe i Vallensbæk Idrætscenter på Sjælland, og i forbindelse med eller umiddelbart efter samlingen udtages det landshold, som skal repræsentere Danmark til VM 2009 i Østrig. Der er således basis for en spændende weekend, hvor landsholdskandidaterne vil forsøge at yde deres bedste i forsøget på at sikre sig en landsholdsplads til VM. Det endelige program kendes ikke i skrivende stund, men skulle du have lyst til at kigge forbi, er vi sikre på, at du vil være velkommen både lørdag og søndag.
 

24-05-2009
Så er det blevet tid til lidt nyheder og opdateringer her på hjemmesiden. Som nævnt i seneste nyhedsopdatering, er der sket et par ændringer i landsholdsbruttotruppen. Den helt opdaterede oversigt over årets landsholdskandidater finder du under menupunktet "Fra bruttotrup til landshold/Landshold 2009/Bruttotrup".

Det er også lykkedes os at finde et link til baner fra den østrigske VM-dommer (Bernd Hüppe). Baner fra de to VM-dommere kan således findes via disse to links:

I forbindelse med sidste weekends landsholdssamling drøftede bruttotruppen nogle forskellige muligheder for at lave aktiviteter, der i sidste ende kan resultere i et økonomisk tilskud til de ekvipager, der udtages til VM-landsholdet. Det blev bl.a. aftalt at afholde et lotteri, og nærmere om dette vil tilgår, så snart vi har lagt os fast på, hvor lodderne skal sælges.

Gitte Hoffmeister kunne til landsholdssamlingen oplyse, at hun og Preben Møller igen i år har taget initiativ til at sælge polo-shirts til landsholdets supportere. Prisen vil være 150,00 kr. pr. stk., hvoraf 25,00 kr. går ubeskåret til landsholdet. Polo-shirten fås i en damemodel og en herremodel og der er meget forskel i størrelserne. Gitte og Preben har bestilt polo-shirts hjem i damemodel str. S, M, L og herremodel str. M, L og XL. Vareprøverne vil de have med ud til stævnerne i løbet af sommeren, så man kan prøve hvilken størrelse der passer og derefter bestille den rette størrelse og model. Motivet på supportertrøjernes bryst er i øvrigt kreeret af Julie Gräs :-)
Du kan se billeder af de 2 modeller (herre- og damemodel) under "Mesterskaber/VM2009/VM09 Sponsorer".

Der er flere initiativer undervejs, og vi vil her på ag-landsholdet.dk vil forsøge at holde Jer orienteret om, hvornår de forskellige støtteaktiviteter finder sted - for vi håber selvfølgelig, at også du har lyst til at støtte agilitylandsholdet :-)

Og så lige en lille reminder til de forhåbentligt mange agilityfans, som planlægger på at tage turen til Østrig i september. Billetsalget er godt i gang, og da der "kun" er plads til ca. 4.500 tilskuere i hallen, skal I nok ikke vente for længe med at købe billetter. Linket til on-line billetbestillingen kan I finde længere nede på siden.
 

15-05-2009
Landsholdsbruttotruppen har i weekenden 16.-17. maj 2009 sat hinanden stævne i Ribe, hvor Ribe Hundevenner lægger faciliteter til årets anden landsholdssamling.
Siden første samling har to landsholdskandidater desværre set sig nødsaget til at trække sig fra bruttotruppen.
Gaby Hansen/Tasja har trukket sig fra bruttotruppen, fordi Tasja påny er skadet, og ikke umiddelbart forventes at komme i form igen, inden landsholdet skal udtages til VM.
Louise Baden/Puma har valgt at trække sig fra bruttotruppen af personlige årsager.

Lørdagens program omfatter mentaltræning og team-building samt 2 banegennemløb på baner designet af de to VM-dommere. Søndagen byder på 4 banegennemløb. Evt. interesserede tilskuere er velkomne om søndagen, hvor der meget gerne må heppes på landsholdskandidaterne.
 
02-04-2009
Så er vi langt om længe ved at være klar med lidt mere detaljerede oplysninger om dette års arbejde med landsholdsbruttotrup.

Siden "Fra bruttotrup til landshold" er opdateret med nyt link til "Landshold 2009", hvor du dels kan finde de kriterier, der generelt er gældende for deltagelse i bruttotrup og på landshold, dels et sæt etiske guidelines fra DKK (under download) og sidst men ikke mindst oversigten over den bruttotrup, som skal kæmpe om landsholdspladserne til VM og NM 2009.
 
20-02-2009

VIGTIGT -  VIGTIGT - VIGTIGT :-)
 

Allan Hansen har bedt os om at oplyse, at weekendens landsholdsorienteringsmøder i Vallensbæk vil blive afholdt umiddelbart efter de sidste klasser (kl. 3) er afsluttet både lørdag og søndag. Jf. tidsplanen forventer Allan, at mødet lørdag vil kunne starte omkring kl. 17.30
, og at mødet søndag vil kunne starte omkring kl. 17.15. Varigheden af hvert af disse møder forventes at blive ca. 1-1½ time.
Mødet vil blive afholdt i et mødelokale i Vallensbæk-hallen. Der vil blive opsat skilte, som viser vej til mødelokalet.
Håber at se rigtig mange af Jer i weekenden :-)
 
11-02-2009

Så er der nyt vedr. landshold 2009 og VM 2009 i Dornbirn i Østrig.

Om landsholdet
Landsholdsledelsen har efter henvendelse fra flere potentielle landsholdskandidater i lille og mellem klassen besluttet at afholde 2 info-møder. Et Lørdag den 21-02-2009 og et søndag d 22-02-2009. Begge info-møder afholdes i f.m. Border Collie Klubbens stævne i Vallensbæk. Tidspunkt følger når program for stævnet er tilgængeligt. Hvis man er forhindret i at deltage i info-møderne, er man velkommen til at sende en mail til aph@mail.tele.dk, hvorefter Allan vil sende info direkte på mail efter møderne.

Der er flere der har ønsket at få uddybet hvad der menes med at "klasse 3 vægtes" mens der "skeles til åben klasse" på de obligatoriske stævner. Det der menes er, at landsholdsledelsen primært ser på klasse 3. Hvis der imidlertid er ekvipager, som "ligger meget tæt" eller landsholdsledelsen er i tvivl om nogle
ting, kigges der tillige på resultater opnået i Åben klasse. Hvis ikke dette er tilstrækkelig forklaring opfordrer landsholdsledelsen til, at spørgsmålet tages op i forbindelse med info-møderne, hvor landsholdsledelsen så vil forsøge at uddybe endnu bedre.

Link til den luxemburgske VM-dommeres hjemmeside (Alff Manuel): www.wmrichter2009.jimdo.com og www.agility-cla.beep.de.
Link til den østrigske VM-dommers hjemmeside (Bernd Hüppe) følger så snart vi er i besiddelse af denne.

M.h.t. ansøgningsfrist er denne fastsat til 15-03-2009, således at alle har mulighed for at få de nødvendige supplerende oplysninger om landshold 2009, som vil blive givet på info-møderne. Hvordan der tilmeldes vil fremgå her på siden sammen med vejledning umiddelbart efter info-møderne.

Om VM 2009 i Dornbirn i Østrig
Sidst men ikke mindst har vi fået oplyst, at de østrigske VM-værter allerede nu har åbnet for on-line billetbestilling til VM 2009. Priserne er hhv. 15 EUR for en en-dags billet, 25 EUR for en to-dages billet (LØ+SØ) og 30 EUR for en tre-dages billet (FR-SØ). On-line bestilling kan ske via dette link: www.starticket.ch/0Numberoftix.asp?ShowID=24544&CategoryID=41864&ZoneID=&ShowDetails=1.

Der er tale om en ikke så stor en hal (ca. 4500 siddepladser) - så bestil hellere snart - så I ikke risikerer at der er udsolgt. Det er unummerede pladser - så I behøver ikke at bestille samlet for at komme til at sidde med andre danske fans.

 

07-12-2008
Knap er NM 2008 afsluttet før datoerne for næste års landsholdssamlinger og "obligatoriske" stævner er fastlagt. Her følger de foreløbige oplysninger om landsholdsæson 2009, som vores nye landsholdsansvarlige (Allan Hansen) har meldt ud:

Landsholdssamlinger:

 • 1. samling:     18+19 april 2009 på Sjælland.
 • 2. samling:     16+17 maj 2009 i Ribe.
 • 3. samling:     27+28 juni 2009 på Sjælland.                              (KUN VM)
 • 4. samling:     29+30 august 2009 i Viby Jylland, DKK Kreds 6.     (KUN VM)
 • 5. samling:     17+18 oktober 2009 på Sjælland.                        (KUN NM)

Til forskel for de foregående år er det besluttet, at 1. og 2. samling er for både NM og VM ekvipager. Derefter deler vi truppen op, så 3. og 4. samling "kun" er for VM truppen. 5. samling er kun NM-truppen, Fra maj til oktober er NM-truppen derfor ikke tvunget til at møde til samlinger og kan i stedet arbejde med deres målsætninger og træne frem imod et optimalt NM.

Som noget nyt, så udtages NM-holdet helt på deres præstationer på deres 3 samlinger og de opnåede resulter gennem året. Der startes helt fra bar bund til NM-holdets udtagelse.

Kriterier for deltagelse følger snarest.
Orienteringsmøde afholdes til BCK VAS stævne i Vallensbæk d. 21-2-2009 om eftermiddagen/aften.

"Obligatoriske" stævner for landsholdsbruttotruppen:

 • 2+3 maj 2009 - DKK Jylland (VM)
 • 9 maj 2009 - Hvalsø Cup (VM)
 • 13+14 juni 2009 - DKK Vejen - (VM+NM)
 • 21 juni 2009 - Hillerød Hundevenner (VM+NM)
 • 15+16 august 2009 - DKK Hillerød (NM)
 • 12+13 september 2009 - DKK Albertslund eller Vallansbæk (NM)

Der skal deltages i min. 3 af ovenstående stævner i Danmark. Hertil kommer minimum 1 udenlandsk weekendstævne - resultatliste indsendes som dokumentation for deltagelse inden 27-06-2009.

Klasse 3 tæller mest i forbindelse med udtagelse, Åben klasse bruges som rettesnor, hvorved konkurrencer i åben klasse ikke bliver berørt. 

19-10-2008
Landsholdet til NM er udtaget. Se hvem der skal repræsentere Danmark under "Mesterskaber/NM 2008".
 
17-10-2008
Landsholdsbruttotruppen har sat hinanden stævne i Vallensbæk i weekenden 18-19. oktober 2008. Det gælder denne gang udtagelsen af holdet, som skal repræsentere Danmark ved NM i agility i Hamar i Norge, som afholdes 22-23. november 2008.
Der er sket nogle få ændringer i bruttotruppen. Disse ændringer kan du se under "Landshold 2008".
Programmet for weekenden ser således ud:

Lørdag:
08.00            Udlægning af tæpper
09:00            Morgenmad i hallen
09.30            Opsætning af delbaner (træning)
10.00            Træning
12.00            Frokost
12.45            Opsætning af træningsbane
13.15            Gennemløb af Agilitybane 2 gange 

Søndag:
09.00            Morgenmad
09.30            Opsætning af første udtagelsesbane (AG)
10.00            Gennemløb AG
10.45            Opsætning af anden udtagelsesbane (SP)
11.15            Gennemløb SP
12.00            Frokost
13.00            Opsætning af tredje udtagelsesbane (AG)
13.30            Gennemløb AG
14.30            Tæppe-rulning
15.30            Afslutning samt udtagelse af NM-holdet

Landsholdsledelse og bruttotrup opfordrer hermed alle, som måtte have lyst til at overvære udtagelsesløbende om søndagen til at møde op i Vallensbæk Idrætscenter, således at vi kan få skabt en rigtig god stemning. Vi håber, at I har tid/lyst til at kigge forbi :-)
Sidst med ikke mindst har vi opdateret sponsorsiden under "Mesterskaber/VM2008", og samtidig er vi også så småt ved at gøre klar til NM.
 

01-10-2009
Så er vi hjemme igen. Endnu en hyggelig tur til VM i agility sammen med det danske landshold er slut. Hjemmesiden er opdateret med de sidste baner fra de individuelle agilityløb for små og store hunde, ligesom de officielle resultatlister er gjort tilgængelige under "Mesterskaber/VM2008/Minut-for-minut".

Mandagen blev dels brugt til at tage afsked med de personer, som havde valgt at tage flyet til Finland, dels brugt af den tilbageværende del af landsholdet til lidt shopping og sightseeing i Helsinki og omegn, inden færgeafgangen fra Helsinki kl. 17.30. Ombord på færgen var der bestilt bord(e) til fællesspisning, og efter en rolig nat nød vi alle den smukke indsejling til Stockholm gennem den svenske skærgård i strålende sol.
Ja, det vil sige næsten alle, for et par af landsholdsdeltagerne var så uheldige at komme for sent til færgen i Helsinki. I stedet måtte de ud på en længere køretur til Åbo, blot for at konstatere, at aftenfærgen herfra til Stockholm var fuldt booket. Det kostede dem en ufrivillig ekstra overnatning i Finland og en ca. 12 timer senere hjemkomst til Danmark end os andre. Ærgerligt-ærgerligt-ærgerligt :-(

VM 2008 i Finland vil ikke blive husket for de medaljer, som vi vandt, men derimod de "lige ved og næsten" præstationer, som med lidt mere "held i sprøjten" kunne have bragt medaljer hjem til Danmark for 3. år i træk.
Her tænker jeg selvfølgelig på:

 • Den samlede 6. plads, som Sarah/Simic opnåede individuelt for de store hunde, kun 2/10 sek. fra bronzemedaljen. Imponerende, når man tager i betragtning, at Simic fik maveproblemer fredag aften/nat efter holdløbene, og i næsten et døgn ikke tog fast føde til sig. Hun blev undervejs tilset af en dyrlæge, som godkendte at hun startede i den individuelle konkurrence, men de af os, der kender Simic, kunne godt se, at hun lige manglede de sidste 5 % for at kunne yde det optimale.
 • Peter/Tempo, der efter et fejlfrit springløb blev dømt en opgangsfejl på vippen i agilityløbet af en meget inkonsekvent finsk dommer. Havde de ikke fået denne fejl, havde de to løb rakt til en samlet 11.plads. Ganske imponerende når man tænker på, at Peter og Tempo kun har løbet sammen et års tid.
 • Det store hold, der på trods af nogle ærgerlige fejl i springløbet endte på en samlet 5. plads, i en tid, som sammenlagt havde rakt til guld
 • Mellemholdet, der efter en dårlig start i springløbet med 2 DISK rejste sig i agilityløbet, som de vandt med stor margin til de øvrige hold.
 • De 3 individuelle VM-debutanter hos mellemhundene (Anne-Mette/Zoe, Betina/Dio og Natasha/Doobi), der alle formåede at klare sig igennem spring- og agilityløbene uden DISK.
 • Jesper/Indi's 5. plads i det individuelle springløb, der med lidt held kunne være blevet til en podieplads. Rent faktisk lå den senere verdensmester 3 pladser efter Jesper/Indi efter springløbet, og de løb absolut ikke et imponerende godt agilityløb, men hvad gør det, når alle de 7 ekvipager, som lå foran efter springløbet, fejler i agilityløbet.
 • Susanne/Qnique's 2 fremragende gennemløb i holdklassen, der for 2. år i træk indbragte dem titlen som "uofficiel individuel holdverdensmester". To ærgerlige fejl i det individuelle springløb forhindrede endnu en gang, at Susanne/Unique opnåede den individuelle placering, som deres potentiale absolut rækker til. Heldigvis har Unique fortsat alderen med sig, så hvis Susanne fortsat kan finde motivationen, kan det sagtens nås endnu.

Alt i alt blev der af de danske deltagere generelt vist flot agility. Nogle få ramte ikke rigtigt dagen, men som landsholdsleder Maj-Brit udtrykte det søndag aften var hun ikke i tvivl om, at det var de rigtige, som var blevet udtaget. Og uanset hvad, vil man aldrig kunne forvente, at alle de udtagne leverer topresultater. Dertil er konkurrencen og kravene til hver enkelt udøver for at blande sig i den absolutte top simpelthen for store. Det er med andre ord ikke nok at være dygtig. Man skal også have heldet i de afgørende situationer, og det havde deltagerne på det danske landshold desværre ikke i år. Men delpræstationerne vidner i hvert fald om, at potentialet er til stede.

Næste udfordring for landsholdet og de øvrige medlemmer af bruttotruppen står for døren allerede om 3 uger, hvor landsholdssamlingen, der afgør udtagelsen af det danske landshold til Nordisk Mesterskab, afholdes i weekenden 18.-19. oktober i Vallensbæk Idrætscenter. I alt 12 deltagere og 3 reserver skal udtages, da NM jo - i modsætning til VM - inkluderer 4 ekvipager pr. hold, hvoraf resultaterne fra de 3 bedste tæller med i den samlede konkurrence. For første gang i år vil NM også indeholde springløb, idet holdkonkurrencen afgøres via et agilityløb og et springløb, hvorefter de sammenlagt 10 bedst placerede deltagere individuelt løber endnu et agilityløb, der endeligt afgør placeringen af den individuelle NM-titel.

Vi her på ag-landsholdet.dk vil her afslutningsvis benytte lejligheden til at takke landsholdsdeltagere og landsholdsledelse for hyggeligt samvær, og samtidig ikke mindst rette en tak til de supportere, der havde taget den lange tur til Finland, for den fantastiske støtte som I gav til landsholdsdeltagerne under VM 2008. I gjorde det så godt, at landsholdsdeltagerne næsten følte sig på hjemmebane i den store hal, uanset om resultaterne gik til den gode eller til den dårlige side. Det er bare så fedt at have sådan et publikum i ryggen :-)
 

2008-09-22
Så er VM 2008 "lige om hjørnet". Landsholdsdeltagere og officials er i disse timer ved at gøre sig klar til turen til Finland, som for de flestes vedkommende starter i morgen tirsdag.Nogen af Jer h ar med garanti allerede været inde på den officielle VM-hjemmeside og fundet tidsplan, foreløbige startlister m.v., men for alle tilfældes skyld bringer vi lige en hurtig oversigt over de væsentligste informationer om de danske deltageres forventede starttidspunkter:

TIDSPLAN - FORELØBIG

Torsdag 25.9.2008

Træning (pdf)

Fredag 26.9.2008

Begivenhed

Ca. tid

Dommer

Åbningsceremoni

8:00

 

Spring hold, store hunde

~ 9:30

Anne Savioja

Spring hold, små hunde

~ 12:00

Allan Hansen

Spring hold, mellem hunde

~ 14:20

Anne Savioja

Agility hold, store hunde

~ 16:30

Allan Hansen

Lørdag 27.9.2008

Begivenhed

Ca. tid

Dommer

Spring individuelt, små hunde

8:00

Anne Savioja

Spring individuelt, mellem hunde

~ 10:00

Allan Hansen

Spring individuelt, store hunde

~ 12:00

Allan Hansen

Agility hold, små hunde

~ 15:20

Anne Savioja

Agility hold, mellem hunde

~ 18:10

Allan Hansen

Søndag 28.9.2008

Begivenhed

Ca. tid

Dommer

Agility individuelt, mellem hunde

8:00

Anne Savioja

Agility individuelt, små hunde

~ 10:30

Allan Hansen

Agility individuelt, store hunde

~ 12:40

Anne Savioja

Præmieoverrækkelse og afslutningsceremoni

~ 16:30

 

Foreløbig startrækkefølge for de danske deltagere: 

Spring hold, store hunde:

Danmark starter som nr. 14

Spring hold, små hunde:

Danmark starter som nr. 2

Spring hold, mellem hunde:

Danmark starter som nr. 6

 

 

Spring individuelt, små hunde:

Susanne Prier Hansen/Unique – nr. 67

Spring individuelt, mellem hunde:

Anne-Mette Christoffersen/Zoe – nr. 3

 

Betina Hansen/Dio – nr. 6

 

Jesper Carstensen/Indi – nr. 16

 

Natasha Gjerulff Jensen/Doobi – nr. 44

Spring individuelt, store hunde:

Maibritt Johansen/Coy – nr. 45

 

Peter Crone/Tempo – nr. 81

 

Lis Møller/Frøken – nr. 107

 

Sarah Lorentzen/Simic – nr. 137

Startrækkefølgen er foreløbig, da reserverne fra de enkelte nationer fortsat indgår i de foreløbige startlister.

2008-08-23
Så er hjemmesiden opdateret og klargjort til VM 2008. Du kan bl.a. allerede nu se oversigten over landsholdets sponsorer. Klik dig ind under "Mesterskaber/VM2008".'

I øvrigt kan vi oplyse, at den sidste landsholdssamling inden VM afvikles i den kommende weekend (30. + 31. august 2008) i Albertslund, på det samme areal, hvor Vestegnens Hundeskole afholder deres årlige agilitystævne.
Om lørdagen deltager både VM-landsholdet og de ekvipager, som fortsat indgår i bruttotruppen frem mod NM 2008, mens søndagen er forbeholdt VM-landsholdet. Skulle du have lyst til at kigge forbi og følge landsholdsdeltagernes anstrengelser, er du med garanti velkommen :-)
 

2008-07-27
Billetsalget til VM2008 har været i gang siden 1. april 2008. Billetter til hallen kan kun bestilles via internettet (http://www.parhaattapahtumat.fi) eller købes kontant ved indgangen på de 3 konkurrencedage.

Desværre har de finske VM-arrangører ikke på nuværende tidspunkt formået at inddele tilskuerpladserne på en sådan måde, at landsholdssupporterne fra de enkelte lande kan komme til at sidde sammen, idet der ved billetbestilling over internettet KUN kan bestilles nummererede pladser. På nuværende tidspunkt er der formentligt allerede en del danske supportere, der har bestilt billetter til hallen, men skulle der på nuværende tidspunkt være nogen af Jer, som endnu ikke har bestilt plads, og samtidig ønsker at sidde sammen med øvrige danske supportere, skal vi opfordre til, at I bestiller billetter i sektion B2, hvor der i forvejen sidder en del danske supportere
 
2008-07-27
Ved den 3. landsholdssamling, der blev afholdt 28. og 29. juni 2008 i Vallensbæk Idrætscenter, blev landsholdet, som skal repræsentere Danmark ved VM2008 i Helsinki udtaget.
Følgende ekvipager er udtaget til at repræsentere Danmark:

Store hunde:
Sarah Lorentzen med Simic (individuelt og hold)
Lis Møller med Frøken (individuelt og hold)
Maibritt Johansen med Coy (individuelt)
Peter Crone med Tempo (individuelt)
Lone Sommer med Panik (hold)

Mellem hunde:
Jesper Carstensen med Indi (individuelt og hold)
Anne-Mette Christoffersen med Zoe (individuelt og hold)
Betina Hansen med Dio (individuelt)
Natasha Gjerulff Jensen med Doobi (individuelt)
Ann-Brit Holmegaard Krat med Duddi (hold)

Små hunde:
Susanne Prier Hansen med Unique (individuelt og hold)
Lillian Rose med Mille (hold)
Laila Carstensen med Loui (hold)
Poul Lerche med Angel (reserve)

ag-landsholdet.dk ønsker tillykke. Vi glæder os til at følge Jer ved VM i Helsinki :-)
 

2008-04-27
Årets første landsholdsamling, der skal føre frem til udtagelsen af DKK's landshold til hhv. agility-VM og -NM 2008, blev afviklet i Hornbæk i weekenden 26.-27. april 2008 under næsten forårsagtige vejrforhold. Landsholdskandidaterne blev bl.a. orienteret om landsholdsledelsens forventninger, ligesom alle kandidaterne fik lejlighed til at påbegynde arbejdet med træningsplaner, målsætninger o.s.v. Samtidig blev der også løbet lidt agility. Alt i alt en hyggelig weekend og en god begyndelse på landsholdssæsonen.

Under "Landshold 2008" kan du finde er oversigt over de ekvipager, som indgår i bruttotruppen til de to mesterskaber. Endvidere er der også lavet et nyt menupunkt (Downloads), hvor landsholdskandidater og andre interesserede bl.a. kan finde briefinger og skemaer til brug for arbejdet med målsætninger, tillige med links til de to VM-dommeres hjemmesider, hvor banetegninger fra de mange konkurrencer, som de to VM-dommere dømmer ved, kan findes.

2008-03-19
De Danske Hundeskolers stævne på Amager, der skule have indgået som en del af 1. samling er beklageligvis blevet aflyst. I stedet er det blevet besluttet at afholde landsholdssamlingen over 2 dage (både lørdag og søndag). Indtil videre planlægges der på at gennemføre landsholdssamlingen på skolen i Hornbæk, som tidligere har lagt både areal og lokaler til landsholdssamlingerne. Endeligt sted for afholdelse vil blive oplyst i den invitation, som udsendes til ekvipagerne i bruttotruppen umiddelbart efter 10. april 2008.

2008-03-13
Så er vi klar med kriterier m.v. samt tilmelding til årets bruttotrup til AG-landsholdene 2008 (VM og NM). Se under "Fra bruttotrup til landshold/Landshold 2008".

2007-12-28

Hermed de første af flere informationer om samlinger og stævnedeltagelse på vejen mod udtagelsen af DKK Agilitylandshold til VM og NM 2008.
 
Der vil i 2008 kun være én bruttotrup til både VM og NM, hvorfor alle ekvipager deltager i alle samlinger.
 
Dato for tilmelding vil være senest den 10. april 2008.
 
Samlingerne er planlagt som følger:
 • 1. samling 26. og 27. april - forventeligt i Hornbæk. OBS: Ændret som følge af aflysningen af DDH stævne på Amager !!
 • 2. samling 31. maj og 1. juni - Ribe.
 • 3. samling 28. og 29. juni inkl. udtagelse til VM - indendørs Vallensbæk.
 • 4. samling for VM holdet 30. og 31. august -  dog kun 1 dag for NM kandidater - Nordsjælland.
 • 5. samling 18. og 19. oktober inkl. udtagelse til NM - indendørs Vallensbæk.
Stævnedeltagelse i min. 4 ud af 5 nedenstående stævner - heraf skal min. 1 være med hver af de to VM dommere:
 • Hvalsø den 19. april (Anne Savioja)
 • DKK, Hillerød den 3. - 4. maj (Allan Hansen)
 • DKK, Ølstykke den 21. - 22. juni (Anne Savioja)
 • DKK, Vejen den 16. - 17. august
 • DKK, Albertslund den 13. - 14. september
Nærmere om kriterier, udtagelse m.m. følger i nær fremtid.

Sidst men ikke mindst vil vi her fra ag-landsholdet.dk gerne benytte lejligheden til at ønske agility-Danmark et rigtigt godt nytår. Håber I også vil følge DKK's landshold på tætteste hold her på hjemmesiden i år 2008 :-)
 

2007-11-15
NM 2007, som blev afholdt i Helsingfors i Finland, resulterede igen i år i en række flotte danske resultater. Ganske vist nåede vi ikke helt de samme resultatmæssige højder som ved NM 2006 i Danmark, men 5 medaljesæt, heraf 1 af guld, 3 af sølv (hvoraf det ene burde have været af guld) og 1 af bronze var et resultat, som vi knap nok havde turdet drømme om, inden vi tog hjemmefra.
Beretningen "minut-for-minut" kan du finde under "Mesterskaber/NM2007". Her finder du også billeder af det danske hold samt nogle af medaljetagerne for hold og individuelt. De detaljerede resultatlister har vi endnu ikke modtaget, men de vil blive gjort tilgængelige så snart vi modtager dem.

Nu bliver der så tid til en lille pause i landsholdsarbejdet, inden der igen i foråret 2008 påbegyndes en ny række landsholdssamlinger, som i sidste ende skal føre frem til udtagelsen af VM- og NM-landsholdene til mesterskaberne i år 2008, som afholdes i hhv. Finland (Helsingfors) i dagene 26-28/9 (VM) og Norge (Hamar) i slutningen af november måned (NM).

Hvis du igen skulle få lyst til at følge vejen for landsholdsdeltagerne fra bruttotrup til landshold og videre til de store mesterskaber, kan jeg kun anbefale dig at følge med her på ag-landsholdet.dk. Det er nemlig "her det sner" - også når vinteren har sluppet sit tag i lille Danmark :-)
 

2007-10-21

Landsholdet til NM 2007 er udtaget:
På weekendens landsholdssamling i Vallensbæk Idrætscenter er landsholdet, som skal repræsentere Danmark under NM i Finland blevet udtaget.
Se hvem der kom med på holdet under "Mesterskaber/NM2007".

Dansk dommer udpeget af FCI til at dømme VM 2008:
I øvrigt vil vi her på ag-landsholdet.dk gerne benytte lejligheden til at ønske Allan Hansen tillykke med valget som VM-dommer til VM 2008 i Helsingfors. Det bliver spændende også at skulle følge en dansk dommer sammen med det danske landshold.
 
2007-10-14
Claus Østergaard optog under agility VM i Norge en masse video. Det er der kommet en ca. 4 timer lang DVD ud af. DVD'en er til salg til de der ønsker den for følgende priser:
Landsholdsdeltagere kr. 50,-
Alle andre kr. 100,-

Såfremt at man ønsker en DVD, skal bestilling være Claus i hænde på mail-adressen gagago39@hotmail.com - inden den 21. oktober 2007.
 
2007-10-07
Så er hjemmesiden opdateret med link til NM 2007, som afholdes i Helsingfors i Finland.
Derudover er der oprettet en ny underside med links til landsholdsrelevante hjemmesider. Bemærk bl.a. link til Andreas Silfverbergs hjemmeside med billeder fra VM2007.
 
2007-09-25
Laila og Jesper Carstensen er blevet interviewet til TV2 Nord om deres forestående deltagelse i VM 2007. Se indslaget her :-)
 
2007-09-24
Så er siden med VM-landsholdet 2007 under "Mesterskaber" opdateret med billeder af landsholdsdeltagerne.
 
2007-09-21
Umiddelbart op til og ikke mindst under selve VM i Hamar er det vores hensigt (ligesom i 2006) at anvende vores hjemmeside til løbende at berette om primært de danske landsholdsdeltageres forberedelser til samt resultater m.v. under selve VM.
Dagens beretninger vil indledningsvis blive bragt her på siden efterhånden som dagen skrider frem (med angivelse af dato (YYYY-MM-DD) og klokkeslet (HH:MM)). Når dagen er omme vil alle delberetningerne blive samlet på VM 2007 siden under "Mesterskaber/VM07 minut for minut" , således at vi kan gøre klar til næste dags begivenheder.

MED ANDRE ORD -  DET ER HER DET SNER´, HVIS DU VIL VÆRE MED PÅ NÆRMESTE HOLD :-)
 
2007-09-21
Så fik vores hjemmeside endelig et nyt design, som gerne skulle gøre det endnu nemmere at holde den opdateret under VM 2007. Vi har så vidt muligt forsøgt at bevare alle de gamle informationer, beretninger m.v., men der kan forekomme henvisninger, som ikke længere er gældende. Vi håber i bærer over med os for disse uhensigtsmæssigheder :-)
 
2007-08-16
Landsholdet har fået endnu en sponsor, så nu har vi også fået shorts - vi takker Kingsmoor for deres bidrag, der foruden shorts til de 2-benede også omfatter foder til de 4-benede.
Kig ind på vores sponsorside under "Mesterskaber/VM 2007", klik videre til deres respektive hjemmesider og lad dig inspirere af de mange gode produkter, som landsholdets sponsorer tilbyder.
 
2007-07-31
Der er ryddet lidt op på hjemmesiden, og dermed gjort plads for bl.a. det danske VM landhold 2007, vores trøjesponsorer Vi med Hund og Hundens Netbutik - og ikke mindst er der nu plads til de flotte resultater, som vi håber at hente i Norge.

2007-07-29
Landholdet har fået en fantastisk sponsor, der forhåbentlig også vil gøre os synlige i Hamar under VM. Som du måske allerede har læst på dk-agility eller agilty-nyt, så har PME Elrådgivning ved Preben Møller sponseret 100 stk. T-shirts, som vi selvfølgelig håber, at rigtig mange supportere vil anskaffe - dels for at skaffe penge til landsholdet, dels for at gøre de danske supportere synlige ved VM.
Kig ind på http://www.pme.dk/t_shirts.html
 og bestil din egen supporter T-shirt.
 
2007-04-17
Så er det langt om længe lykkedes at "vinde" over hjemmesiden, der gentagne gange har givet fejlmeddelser, når jeg har forsøgt at lægge bruttotruppen ud på siden.
Nu er det lykkedes, og I kan finde oversigten over bruttotruppen til 1. landsholdssamling under Landshold 2007. MEN bemærk venligst, at det er besluttet at tage samtlige ansøgere med på samlingen, da det er flere måneder siden vi sidst har set flere af ekvipagerne i aktion. Det kan derfor forventes, at der sker en reduktion af bruttotruppen efter 1. samling.
 
2007-03-25
Link til den norske VM hjemmeside: http://www.agility-wc2007.no. Linket kan også findes under "Mesterskaber".
 
2007-03-20
Der har været spurgt til holddeltagelse for kommende landsholdsdeltagere. Svaret til dette er, at der i modsætning til sidste år ikke stilles krav om deltagelse på et bestemte hold, der er frit valg på "alle hylder".
Men har du ansøgt om at blive del af årets Agilitylandshold med ønske om at løbe hold, så ser vi selvfølgelig meget gerne, at du deltager på et hold i DKK's konkurrence om Årets agilityhold.
 
2007-03-01
Så er kriterier for udtagelse til Agilitylandsholdets bruttotrup 2007 på nettet. Find dem under "Fra bruttotrup til Landshold/2007"
, hvor linket er indsat øverst på siden.
Bemærk venligst at evt. spørgsmål til kriterierne, som sendes til DKK's AG-udvalg, Ad Hoc gruppen eller Hanne Madsen ikke kan forventes besvaret forud for informationsmødet på søndag.
Link til ansøgningsskema vil blive lagt ud samme sted, men først i morgen.
 
2007-02-22
En lille rettelse til tiden for informationsmødet den 4. marts. Det bliver kl. 08.00 og ikke kl. 08.30 som først annonceret.
 
2007-02-22
Nu er det ved at være tid til at tænke på Landshold 2007, og vi tager "hul" på dette med et informationsmøde søndag den 4. marts kl. 08.30 i et af mødelokalerne i Gundsølille Hallen. Bemærk venligst, at der IKKE er adgang for hunde i mødelokalet.
Udtagelsesregler i forbindelse med Landshold 2007 kan forventes offentliggjort torsdag den 1. marts.

2006-12-10
Danskerne kendte ikke til ordet mådehold, da de i dag stillede op til de Nordiske Mesterskaber i agility i Ølstykke hallen. Det blev til ikke mindre end 4 x guld medaljer og 1 x sølv. Et KÆMPE STORT tillykke til alle med de flotte resultater.

Både det lille hold og mellem holdet vandt guld - begge hold med 2x3 fejlfrie løb, mens det store hold desværre måtte nøjes med sølv, da svenskerne var en smule bedre end os i det andet agilityløb. 
Individuelt var det lige ved at blive 3 x guld, men desværre fik Unique dømt en fejl på nedgangsfeltet på balancen, og dermed gik guldet til Finland. I mellemklassen løb Tina-Mette og Chester et forrygende løb, og sikrede Danmark den 3. guldmedalje. Som kronen på værket genvandt Sarah og Simic deres titel som Nordiske Mestre. Lige nu er det lidt svært at få armene ned.

Vi håber meget at kunne komme med en længere beretning, samt billeder fra dagen, når vi har sovet på denne forrygende oplevelse.

Tak til alle deltagere, hjælpere og ikke mindst publikum for denne dejlige dag, hvor det var skønt at være dansker i Ølstykke.

2006-12-06
Vores trøjesponsor ved NM er Royal Canin - vi siger tak.

2006-11-21
Så er landsholdet til NM udtaget - se holdet under "Mesterskaber/NM 2006".

2006-11-16
Program for landsholdssamlingen kan ses under "Fra bruttotrup til landshold/Landshold 2006".

2006-11-13
Den kommende weekends landsholdssamling er flyttet. Se hvortil under "Fra bruttotrup til landshold/Landshold 2006".

2006-11-08
Så er det besluttet, at VM 2007 afholdes i Norge, nærmere bestemt i Hamar, i perioden 28. - 30. september. Se stemningsbilleder fra hallen under "Mesterskaber/VM 2007".

2006-11-08
Datoer for landsholdssamlinger 2007 samt stævner med krav om deltagelse på undersiden "Fra bruttotrup til landshold/Landshold 2007".
Kriterier for udtagelse til NM 2006 på undersiden "Landsholdet".

2006-10-29
Oplysninger vedr. DKK landshold 2007 kan ses på undersiden "Fra bruttotrup til landshold/Landshold 2007".
Træningsbaner fra Landsholdssamlingen i Hornbæk 21-22 OKT 2006 kan ses under landsholdet.

2006-10-14
Billedarkivet fra VM 2006 i Basel er opdateret.
Se mange flere billeder på www.agilityfocus.se.

2006-10-13
Landsholdssamling nr. 1 til NM2006 afholdes 22+23 OKT 2006 i Hornbæk. Se nyt om landsholdssamlingen under "Landsholdet".

2006-10-11
VM 2006 er slut. Siden med beretninger fra før og under VM er opdateret.

2006-08-26
Så er vores nye hjemmeside ag-landsholdet.dk aktiv på nettet.
Kom meget gerne med forslag til indhold på siden.

 

Copyright © AG Landsholdet